Spring til indhold
weento » Artikler » Bolig » Juledug – Hvilken skal jeg vælge?

Juledug – Hvilken skal jeg vælge?

  • af

For mange handler julen i høj grad om hygge og julestemning. En af de ting der er med til at skabe den gode julestemning juleaften er borddækningen. Og her kommer man ikke uden om en juledug.

Er du til rød eller grøn juledug?

Stil og design er heldigvis en smagssag, så hvilket farvetema du går med, er helt op til dig. Mange vælger enten rød eller grøn når vi snakker om juleduge og borddækning. Disse farver ligger en god bund, og signalere med det samme julehygge. Men man kan også sagtens gå med en hvid juledug, og dekorere bordet med farver fra f.eks. gran og julekugler.

Juleduge i guld og sølv er populært

Nogle vil mene at røde og grønne duge bliver for mørkt og markant, og her man med fordel bruge 2 af de populære julefarver, nemlig guld og sølv. Dette giver et mere moderne og elegant look, men passer flot ind i en stue hvor der er meget lys, plads og højt til loftet.

Røde juleduge fra Södahl

Grønne juleduge fra Södahl

Juleduge i guld og sølv

Hvis du ønsker et mere elegant og stilfuldt julebord.

Akryl, voks- eller bomuldsduge

Materialet på din juledug er ikke helt ligegyldigt. En 100% bomuldsdug er altid flot og elegant på et bord, men den er lidt upraktisk. For man kan være helt sikker på, at der nok skal være en der spilder på dugen, så du pludselig har en fedtplet der ikke kan gå af.

En fordel kan derfor være at vælge en akryldug, som består af 50% bomuld og 50% polyester, med en akrylbelægning. Den er nemt at tørre af, og dermed meget praktisk som juledug, hvor chancerne for fedtpletter er ret store.

Inspiration til juledugen

Er du ikke til nogle af de klassiske juleduge, så er her nogle udvalgte duge til inspiration.

Tags:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *