Spring til indhold
weento » Artikler » Bolig » Verdenskort til væggen

Verdenskort til væggen

  • af

Verdenskort som billede, plakat eller fototapet

Få et flot og dekorativt verdenskort til væggen eller som plakat. Et verdenskort er en tidsløs måde at dekorere sit hjem på. Det har i mange år været populært at bruge billeder af verden som udsmykning, og det er bestemt ikke blevet mindre populært de senere år.

Vintage verdenskort

Mange ønsker et vintage eller retro look, og gamle kort kan være svære at få fat på. Heldigvis produceres der kort i dag, som har et vintage/retro look, enten som billede eller til hele væggen.

Sort/hvid eller farver?

Nogle er til “pang” og friske farver, men der fås også verdenskort i sort/hvid, som ofte giver et mere stilfuldt og roligt udtryk. Er man ikke til at holde det helt i sort/hvid, så kan man vælge et ensfarvet i et dæmpet udtryk, som f.eks. brun eller grå.

Lærred, kork eller træ

Du husker måske de gamle skole kort på lærred, som man brugte i folkeskolen? Der er ikke ret mange af dem tilbage, og dem der, er i høj kurs. Et alternativ til de gamle skolekort på lærred, er et fototapet, som du kan se et udvalg af herunder.

Vi har også fundet nogle eksempler på billeder, og kort på træ eller kork, hvis du vil have muligheden for at sætte knappenåle i.

Bemærk at fototapeterne fås i forskellige størrelser, alt efter om du vil dække en hel væg, eller kun et mindre område. Tryk på linket til forhandleren for at se alle størrelser.

Plakater med verdenskort

Verdenskort som fototapet

Med et fototapet kan du beklæde hele din væg med et verdenskort. Dette er en meget dekorativ og unik måde at få dit hjem til at skille sig ud.

Skrab dit verdenskort

Med et scratch map fra Artgeist, kan du få et flot verdenskort, hvor du kan skrabe de steder du har været. Perfekt som et minde om dine oplevelser, og en unik måde at vise dine venner og gæster hvilke lande du har besøgt.

Verdenskort på lærred/kork

Her har vi fundet et bredt udvalg af kort på trykt på lærred og monteret på kork, så du kan sætte pins eller nåle på verdenskortet. På den måde kan du se hvilke steder du har besøgt, eller bruge det som et bucketlist til hvilke lande du gerne vil opleve.

Der findes også verdenskort i træ, men kork er en bedre løsning, da det er nemmere at sætte nåle i, og det er ikke så tungt som et kort i træ.

Gammelt verdenskort

Er du +40 år, så husker du sikkert de gamle verdenskort fra folkeskolen? Disse kort er blevet retro, og vildt populære, men desværre også meget svære at få fat på. De fleste folkeskoler har udskiftet de gamle kort, da de af naturlige årsager ikke er gyldige længere.

Mange af disse verdenskort er smidt ud, eller slidt op, men der findes nogle få som er i privat eje. Disse sælges af og til på DBA, Facebook og lignende steder og kan koster op til kr. 2.000 for et kort i god stand.

Print dit eget Danmarkskort

Sommetider kan et kort i A4 størrelse være flot i en pæn ramme. Og det er faktisk muligt at printe dit helt eget Danmarkskort, eller faktisk hvilket som helst udsnit af verden du gerne vil have.

Dette skal du bruge

  • Printer – Enten sort/hvid eller farve
  • En ramme
  • Word, Docs eller et billedbehandlingsprogram som Photoshop

Gå ind på udekort.dk og zoom ind eller ud på det udsnit du vil have printet. Nu skal du så lave et “printscreen” på din PC, og sætte billedet ind i eksempelvis Word eller photoshop og lave det i den ønskede størrelse, hvilket typisk er A4.

Nu kan så nyde dit helt eget print på væggen.

Her er 2 eksempler på Danmarkskort i sort/hvid og farver.

At bruge billeder af verdenskort som vægdekoration er en god idé, fordi de kan bruges til at lære børn om forskellige lande og kulturer. Verdenskort er også en fantastisk måde at dekorere et hjem eller kontor på, fordi de kan bruges som en kilde til information og som et kunstværk. Der er mange forskellige måder at bruge verdenskort som vægdekoration, og følgende er nogle ideer til at komme i gang.

En måde at bruge verdenskort som vægdekoration er at indramme dem og hænge dem på væggen. Dette er en fantastisk måde at vise et kort på, og det kan også bruges som en informationskilde. Verdenskort kan bruges til at lære børn om forskellige lande og kulturer, og de kan også bruges til at vise placeringen af ​​forskellige byer.

Hvem opfandt verdenskortet?

Verdenskortet har været et værktøj, der har været brugt i tusinder af år til at repræsentere jorden og dens geografiske egenskaber. Der er mange forskellige mennesker, der har bidraget til udviklingen af verdenskortet gennem tiden.

En af de første kendte verdenskort er en korttegning, der er blevet fundet på et palæ fra det gamle Sumer, der ligger i det sydvestlige Asien. Dette kort blev sandsynligvis tegnet omkring 2500 f.Kr. og viser en oversigt over Sumer og omgivelserne.

I løbet af de følgende århundreder og årtusinder udvikledes verdenskortene sig og blev mere detaljerede og præcise. Mange af de mest berømte verdenskort fra denne periode blev lavet af kartografer i Grækenland og Romerriget. Disse korttegnere brugte matematiske principper og geografiske observationer til at opstille kort over de områder, de kendte til.

I middelalderen begyndte kristne monarker i Europa at sende missionærer ud for at konvertere folk til kristendommen, og dette førte til en større interesse for at kortlægge verden. Mange af de verdenskort, der blev lavet i denne periode, var baseret på religiøse tekster og myter snarere end på rigtige geografiske observationer.

I de senere århundreder har verdenskortene været lavet ved hjælp af moderne teknologier, såsom luftfotos og satellitobservationer. Disse kort er meget præcise og giver et nøjagtigt billede af jorden og dens geografiske egenskaber. Derfor er det svært at sige, hvem der præcist opfandt verdenskortet, da det er resultatet af tusinder af års arbejde fra mange forskellige mennesker.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *